n2100

Hvis du er i en situation, hvor du skal arbejde hjemmefra, kan det føles som en dårlig ting. Det kan dog ende med at blive en rigtig god oplevelse, hvis du formår at få mest ud af det. Det handler både om at tænke over, hvordan du skaber de bedste omgivelser for din nye arbejdsplads, men det handler også om at tænke kreativt. 

Hvis du lige bruger lidt tid på at tænke over, hvad du kan få ud af din hjemmearbejdssituation, ender det måske med at blive en helt ny og fed mulighed for at gøre noget anderledes. Du kan læse mere her om, hvor du skal starte.

Tænkning

Brug en dag på at udtænke den næste periode

I situationer, hvor tiderne ændrer sig, er det godt givet ud at stoppe op. Når tingene ændrer sig, giver det anledning til at genoverveje sine valg. Dette gælder i alle situationer. I stedet for at tænke på ændringerne som en begrænsning, skal du tvinge dig selv til at tænke på dem som en mulighed. Det er nemlig virkelig vigtigt at holde en positiv attitude, hvis du ønsker at få noget positivt ud af en situation.

Ofte kan man føle sig stresset over ændringer af sin egen situation. Man tænker, at man hurtigst mulig må finde en løsning, i stedet for at tænke på at finde den rigtige og mest effektive løsning. Vi er som mennesker ikke gode til at komme ud af vores rutiner. Men formår vi at stoppe op og trække vejret, bliver det lettere at overskue.

En god ide er derfor at bruge en dag på at komme helt ned i gear. Brug en dag på at få overblik. Brug en dag på at tænke situationen og dens konsekvenser igennem. Brug en dag på at skrive alle de muligheder ned, der er ved situationen. 

Tilpas dine omgivelser med blandt andet sutter

At arbejde hjemmefra kan både have store fordele og store udfordringer. Det kan være dejligt at kunne tilpasse sin dag, så den passer sine egne behov. Ofte er du underlagt nogle uskrevne regler på din arbejdsplads. Disse gælder naturligvis ikke, når du arbejder hjemmefra. Her er du din egen chef. Der er dog også store udfordringer. Hvis du for eksempel har babyer i huset, kan de være en stor distrahering. Dig og din partner skal altså være opmærksom på både at møde barnets og dine behov på bedst mulig vis. En måde, hvorpå dette kan lykkedes, er ved at gøre noget ekstra godt for barnet. 

Sutter kan være løsningen på mange ting. Og det kan der være behov for. Sutter kan i den grad mindske støjniveauet. Sutter kan få barnet til at falde til ro. Sutter kan altså blive det helt store rednings redskab. Men det er ikke kun sutter, der hjælper. Omsorg, opmærksomhed og gode godnatsange virker naturligvis også fantastisk.  

Barn med sut

Få tid til ting du ikke plejer

Når der er arbejdsro og babyen i huset har fået sutten i munden, så er det tid til at tænke kreativt. Udnyt de ændrede arbejdsgange til at få lavet det, du ikke normalt har tid til. Hvis du længe har ventet på at få tid til at få lavet din hjemmeside skarpere, er det lige netop nu, du skal gøre det. 

Udnyt tiden positivt og brug den. Ligeså snart du kommer tilbage på din vante arbejdsplads, vil du helt sikkert ønske dig tilbage til denne situation. Så udnyt tiden.