n2100

Vi laver her en hurtig guide, der skal gøre dig klogere på, hvordan kviklånet fungerer. 

Et kviklån er med tiden blevet mere og mere udbredt og almindeligt herhjemme. Der var engang, hvor det at tage et kviklån ikke ligefrem var det mest velansete, men tiderne har ændret sig. En af grundene til, at det er blevet mere socialt acceptabelt, skyldes formentlig, at det går så hurtigt at tage et kviklån. Det er ikke ligesom i gamle dage, hvor det tog en menneskealder at få taget sit lån, og hvor du nærmest blev screenet, inden du tog lånet. 

Spar penge op

Så hurtigt går det at tage et lån

Det at tage et lån går enormt hurtigt. Det er en proces, der maksimalt tager 24 timer i langt de fleste tilfælde. Det er for mange personer en glæde af en anden verden, at det går så stærkt. Det er det, fordi de på den måde slipper for at skulle komme med de her lange forklaringer om, hvorfor de er ”gode” nok i bankernes øjne til at tage et lån. Du kan sådan set tage lån af hvilken som helst årsag – om du vil låne penge for at rejse, købe tøj, sko, computer eller lignende, så er det alt sammen en mulighed. 

Det koster et kviklån

Det er lidt dyrere end andre lån, når du tager et kviklån. Det skyldes, der ikke er de store sikkerhedskrav, som skal opfyldes og gør det at tage et lån nemmere for dig. Altså kan du sige, at bankerne i princippet ikke er lige så sikre på at få deres penge tilbage, som de er, hvis det eksempelvis er et almindeligt banklån, som du tager dig. I princippet er det ikke muligt at sige, at det er billigere eller dyrere at tage et kviklån, for det afhænger selvfølgelig af, hvilket kviklån du tager. Hvis du går efter et lån, der er større rent beløbsmæssigt, kommer det naturligvis til at koste mere, end hvis du bare låner et beløb, som ikke er så stort. 

Sådan sparer du penge på et kviklån

Det kan være en ulempe, hvis du kun går målrettet efter at spare penge her og nu. For hvis du gør det, er der en risiko for, at du ender med at skulle betale en langt større tilbagebetalingspris som straf for, at du ikke kunne betale tilbage til tiden. Og det er nok ikke noget, du har lyst til at opleve.