n2100

Har du grønne fingre, og er du glad for at hjælpe andre med deres haveproblemer? Så kan du overveje at starte en blog, hvor du kan dele ud af dine erfaringer med havearbejdet. I dag bliver internettet flittigt brugt til at søge svar på problemer. Du kan derfor bruge en blog til at hjælpe andre, der står med spørgsmål til nyopståede problemer i haven. Du kan bruge bloggen til at svare på spørgsmål og inspirere andre haveejere til at kaste sig ud i nye projekter. 

Jord-hænder-plante

Del din viden

Hvis du vil starte en blog med fokus på havearbejde, er det først og fremmest vigtigt, at du har en stor passion for planter. Du kan dele ud af din store viden om planter og havearbejde, så andre haveejere kan blive klogere på planterne i haven. Det kan være, at du har en stor viden om bunddække, frugttræer eller krydderurter. Din store viden om haveprojekter kan være til stor gavn for læserne på bloggen. Her kan du skrive blogindlæg om forskellige projekter, som du har kastet dig over i haven. Dine blogindlæg kan også være med til at inspirere andre haveejere, så de kan prøve nye projekter af. Når du skriver relevante blogindlæg, der passer til målgruppen, vil du med tiden også få mere trafik til bloggen. Du kan skrive relevante indlæg til bloggen ved at skrive om projekter, der enten hjælper haveejeren med spørgsmål eller inspirerer til nye haveprojekter.      

Interaktion med læserne

En blog kan være et godt redskab til at nå ud til målgruppen, fordi du har mulighed for at interagere med læserne. Det kan være, at din målgruppe også læser magasiner med fokus på haven. Den store forskel mellem et magasin og en blog er, at læserne har mulighed for at stille spørgsmål til dig på bloggen. Du kan altså skrive generelle blogindlæg om dine haveprojekter, og derefter kan du svare på de enkelte spørgsmål fra læserne. 

Når du svarer på hvert enkelt spørgsmål fra de forskellige læsere kan det være med til at skabe værdi for målgruppen. De får svar på deres spørgsmål, og de skal derfor ikke til at søge andre steder på nettet. 

Computer-skrivebord

Et brugervenligt design

Når du skal opsætte din blog, er det vigtigt, at den har et brugervenligt design. Et enkelt og simpelt design gør det nemt for læserne at finde rundt på bloggen. Du kan starte med at lave en menu, hvor læserne hurtigt kan finde frem til det emne, som de søger. Det giver et godt overblik over bloggen. Du kan finde flere gratis programmer, hvor du kan lave din egen hjemmeside. De fleste programmer har gode skabeloner, så du nemt kan komme i gang. Programmerne giver også forslag til designs, som du kan vælge.