n2100

Hvordan gør man sin hjemmeside synlig på internettet? Før i tiden plejede man at reklamere på internettet, som man gør alle andre steder i den fysiske verden. Man betalte for at få en annonce op.

Det kan man da også stadig gøre i dag. Sociale medier som Youtube giver mulighed for at reklamere for sit produkt under videoer, men er du en lille opstartsvirksomhed, er dette næppe relevant. 

Du kan også betale for banner-reklamer på hjemmesider. Men man har fundet, at disse ganske simpelt ikke bliver klikket på. Folk kan ikke lide at føle, at de bliver ubelejliggjort med reklamer, så at bruge penge på bannere ville være som at smide penge i et sort hul.

Men hvad gør man så? Der er heldigvis stadig mange måder at reklamere for sin virksomhed på internettet.

Reklame på internettet

SEO og sociale medier

SEO er nøgleordet for reklame i den digitale verden. Når folk skal finde et produkt eller en service, bruger de nemlig ikke længere reklamer. I stedet søger de på Googles søgemaskine. Hermed føler man, at man har autonomi over sine forbrugervalg. 

Men som virksomhed kan du gøre meget for at få netop dit produkt eller din service til at blive højerestående i Googles søgeparametre.

Dette kan du gøre gennem SEO – search engine optimization eller på dansk søgemaskineoptimering. Tricket her er at skrive velskrevne artikler, der indeholder det ord, som folk ville søge på. Eller du kan få tredjepartshjemmesider til at linke til dit produkt. Hermed score din hjemmeside point i Googles bog, og den bliver mere synlig.   

Du kan dog også bruge sociale medier til at promovere dit produkt gennem en Facebook-side eller LinkedIn-profil, som belyser din virksomhed gennem videoer og posts.

SEO

Pas på din computer 

For at kunne gøre alt dette, er det naturligvis nødvendigt med en computer. Og vi har alle prøvet, at man fx spilder kaffe ud over sin kostbare elektroniske genstand. Med ét er computeren ubrugelig, og der er næppe noget hjælp at hente i form af erstatningskrav, siden du selv var skyld i uheldet.

Men man bliver jo nødt til at have en computer for at holde sin virksomhed opdateret og relevant. Siden reklamation på internettet er steget voldsomt i popularitet de sidste ti år, bliver man nødt til at investere i en ny. Du kan læse mere her, om hvordan du hurtigst muligt kan investere dine penge smart og få råd til en ny computer. For er man en lille opstartsvirksomhed hænger penge jo ikke just på træerne.