n2100

Vi lever et mere og mere digitalt liv. Flere og flere ting foregår online, og vi søger vores informationer på nettet før alt andet. Hvis du har en virksomhed eller et job, hvor du har brug for at synliggøre dig selv, så er det en virkelighed, du bør forholde dig til. Din online tilstedeværelse er vigtig i en digital tidsalder, og som forbruger er det tankevækkende, hvordan vores vaner har ændret sig i forhold til for bare ti år siden.

Hundeseng

Enhver kan gøre-det-selv

Før i tiden lærte man om huslige gøremål og basalt håndværk fra sine forældre. Det var en del af opdragelsen, at man lærte, hvordan man passer en have, bager mormors tærte og vedligeholder sit hjem, og den slags viden gik ned gennem generationer. Havde man ikke interessen, gik noget af informationen måske i glemmebogen, og så kunne det være, man gik en tur på biblioteket og lånte et par håndbøger. Men i dag er alt det blevet nemmere, fordi alle kan søge og dele erfaringer på nettet. Skal du beskære dit æbletræ? Så er der Facebookgrupper for havefolket. Har du brug for tips til, hvordan du kan afkalke natursten? Så kan du nemt finde en artikel på google.  Skal du bage en lækker kage? Så bugner Youtube med opskrifter. I dag kan enhver lære at være sin egen husmor eller havemand.

Vi oser og handler på nettet 

Før i tiden kunne en ose-tur gennem gågaden for at se på butikkernes fristelser være god underholdning, selv efter butikkernes åbningstid. Det kan det sådan set stadig, men i dag er det blevet nemmere at ose hjemme fra sofaen. Med en telefon i hånden kan man nemt scrolle gennem de nyeste tilbud, og endnu bedre er det, at butikkerne aldrig har lukket. Man kan handle når man har lyst, og har du brug for en ny sommerkjole, en ny cykel eller vil du købe en lækker hundeseng til pelsdyrene, så har du det hele lige ved hånden. Ifølge Danmarks Statistik handler tre ud af fire danskere jævnligt på nettet, så har du en fysisk butik eller en ydelse, som du sælger, er det en tendens, der er værd at tage alvorligt og måske overveje en webshop som supplement. 

Rejs via din telefon

Rejs hele verden rundt fra din telefon

Ligesom telefonbøgerne er uddøde, fordi alt ligger på nettet, så er vejkort og trykte buskøreplaner efterhånden en ting i fortiden. Vi behøver ikke længere planlægge vores rejser i detaljer, for vi har allerede en GPS i lommen i vores smartphone. Står du i et fremmed land og skal tage bussen, kan en app fortælle dig, hvilket nummer du skal tage. Og drømmer du om at rejse, men økonomi eller andre ting forhindrer dig i det lige nu, så kan du tage en tur gennem San Franciscos bakker eller Londons smalle gader ved hjælp af Google Street View og tage på et virtuelt eventyr i stedet.