n2100

Ordet chaiselong er fransk og betyder direkte oversat ’lang stol’, hvilket i virkeligheden beskriver udseendet af et sådant møbel ganske glimrende. Hvorledes du så kan bruge dette møbel til at elevere indretningen i din stue, bliver fokusset i det følgende.

 

Julius Cæsar må være lig med luksus

For de fleste vil det være nemt at forestille sig den romerske krigsherre Julius Cæsar ligge halvslængende hen over en chaiselong sofa og blive fodret med vindruer. Ligeledes vil et sådant billede ofte blive forbundet med en vis luksus, der indikerer økonomisk såvel som mentalt overskud i eksistensen.  Dette billede kan du inddrage i dit eget hjem ved at indstille en chaiselong som en del af stuens møblement. Den kan stå som et møbel for sig selv med sin egen unikke udformning, såvel som den kan findes som et komplementært møbel til nogle sofaopstillinger, hvis du er mere til at holde den direkte røde tråd i indretningen. På den måde kan du funktionelt skabe flere siddepladser i din stue, såvel som det kan give et godt spil til den klassiske sofa model.

Du kan blandt andet se hvordan du kan indrette din stue her.

 

Den indbyggede chaiselong

Der findes også sofamodeller med det der kan betegnes som en indbygget chaiselong sofa. Her er den ene del af sofaen forlænget, så der faktisk er en liggeplads på sofaen kombineret med en række siddepladser. Det kan bidrage med ekstra komfort til dig, når du skal slappe af foran fjernsynet efter en lang dag, og du bare har brug for at få benene op. Derudover kan du bruge denne type sofa i indretningen i dit rum, til måske af skabe en inddeling eller give liv til et hjørne, du ellers ikke bruger.

Der kan altså være mange muligheder for at inddrage en chaiselong i møblementet, såvel som muligheder for, hvordan du vil bruge den.