n2100

Overvejer du at starte op som selvstændig webdesigner, og sidder du lige og leder efter de helt rette tips til at få succes, og overvejer du om det er et spring du tør tage?

Så læs med her.

Hårdt arbejde

Skal vi være helt ærlige, så findes der ikke en kortlagt vej til succes, uanset om du er tømrer, revisor, webdesigner eller noget helt andet.

At starte sin egen virksomhed er benhårdt arbejde, og du skal selvfølgelig være dygtig til det du laver.

En af fordelene som webdesigner er, at det er noget du måske i ro og mag kan starte op med lidt af gangen, ved siden af dit faste job, så er det knap så stort et spring.

Hav ro på baglandet

En ting er sikkert, du kan ikke være selvstændig og samtidig være fuld tid hos din familie, har du kæreste, samlever eller børn, så er det en god ide at sikre sig at der er opbakning i baglandet, og forståelse for lange og skæve arbejdstider.

Lige så vigtigt er det, at have ro på det økonomiske bagland. Hvor længe har du råd til at gå uden løn? Kan du evt. låne til opstartsomkostninger osv.

En omstilling

Det kan være en kæmpe omvæltning at gå fra, at være ansat til at være selvstændig. Pludselig har du ikke længere nogle kollegaer, en chef eller nogen du kan sparre med når opgaverne driller osv.

Du skal forberede dig på, at livet som selvstændig kan være ensomt i perioder.

Husk at passe på dig selv

Som selvstændig er du ikke dækket af din arbejdsgivers forsikring, da det er dig selv, du får ikke løn på sygedage hvis du har feber en dag osv.

Derfor er det vigtigt du passer på dig selv. Sørg for at have forsikringerne i orden, og sørg for at indrette en god og sund arbejdsplads.

Ved du hvordan du vælger ergonomiske møbler til dit kontor? Ellers læs mere her, det er vigtigt for dit velbefindende at du indretter, og laver et godt arbejdsmiljø for dig selv. Når du er selvstændig, er der nemlig kun dig til at tage ansvar.