Har du netop fået finpudset alle de rå vægge i hele huset og skal du til at beslutte dig om hvad der nu skal ske med væggene, så kan du med fordel tage et kig på muligheden for at sætte miljøvæv op.
Undgå trælse og tydelige slag i væggene med miljøvæv
Væv på væggene er i det hele taget en rigtig god idé at overveje, selv om rigtig mange efterhånden vælger at lukke en rå og finpudset væg med en grunder efterfulgt at maling direkte. Ulempen ved at vælge denne løsning er nemlig at dine vægge bliver ekstrem skrøbelige og de mindste stød imod væggene vil give et trælst hak.
Miljøvæv er noget der er værd at overveje, hvis du ser ulempen ved at vælge at male direkte på de rå og finpudsede vægge. Miljøvæv minder en smule om glasvæv i forhold til modstanden på eventuelle slag og hakker i væggen og kan også vælges med struktur og motiver for at give rummet mere dybde.
https://unsplash.com/photos/nNNcV_BwFGA
Undgå tydelige hakker i væggen med væv. Foto: Unsplash
Viden om miljøvæv og opsætning
Du kan med fordel læse mere om miljøvæv inde på hjemmesiden: https://www.nicetapet.dk/tapeter/glasfilt-vaev/miljoevaev, hvor der står nærmere beskrevet hvad miljøvæv er og her kan du også se det udvalg der er af de forskellige typer væv. Du vil hurtigt opleve at der er lidt for en hver smag.
Det er forholdsvis let at sætte et miljøvæv op og det kræver ikke at man har flere hjælpende hænder for at få ordnet det. Har du prøvet at sætte tapet op, så kan selve arbejdsprocessen godt minde lidt om det samme her.
Fremgangsmåden når du har udvalgt dit miljøvæv
Ved miljøvæv skal du selvfølgelig ikke bruge tapetklister, men på samme måde som du klistrer væggen til i en banes bredde med tapetklister når du sætter tapet op, på samme måde klister du en banebredde op på væggen af filtklister og sætter så miljøet på.
Når miljøvævet er placeret på væggen og trykket fri for evt. luftbobler indenunder, skæres stykket til på samme måde som hvis det var tapet man havde med at gøre. En skarp hobbykniv langs kanten i toppen og i bunden og så er den første bane oppe. Når vævet er på plads, er det en god idé at påregne 2 lag maling til at lukke ordentligt af.