n2100

Normalt ville man ikke skulle købe gave til chefen. Det er i hvert fald ikke noget, der forventes af en ansat. Men arbejder I sammen i en meget lille virksomhed, eller har du en god og personlig relation til din chef, vil en julegave ikke nødvendigvis være en dårlig idé. Det kan tværtimod være en måde at lade chef vide, at du værdsætter hans eller hendes evner som leder i virksomheden. 

Det kan også være en fællesgave fra hele virksomheden, og i så fald behøver du ikke nødvendigvis have en tæt relation med chefen, for at en gave er på sin plads.

Kontorhund

Hvad skal du gøre dig af tanker på forhånd?

Når du skal købe julegave til chefen, skal du overveje, hvor tæt du er på chefen, og du skal være særligt opmærksom på ikke at købe en gave, der sætter din chef i en underlig og akavet situation. Det er altså ikke her, du skal brillere med sjove og upassende gaver, som du ville have givet til dine nærmeste venner. Hold det rent og sobert, når chefen skal pakke gaven op foran alle sine ansatte.

Hvis gaven gives sammen med dine øvrige kollegaer, så skal du huske at overholde det aftalte budget. Ellers hænger du altså som udgangspunkt selv på restbeløbet. Drøft også gerne med dine kollegaer, om I skal købe en gave, der kan bruges derhjemme, eller om det skal være en gave, han eller hun kan bruge på arbejdet.

Køb en kontorhund

Hvis du er tæt med chefen, og han eller hun flere gange har udtrykt ønske om at få en kontorhund, kunne dette være en super fin gave til en chef. Du skal dog være helt sikker på, at chefen virkelig har overvejet at købe en hund til kontoret, for ellers kan det ende med, at gaven ikke falder i god jord. Her kan du eventuelt alliere dig med chefens kæreste eller ægtefælle, så du også er sikker på, at hun eller han gider at have en hund derhjemme – for hunden skal jo ikke være på kontoret 24 timer i døgnet. 

En hund kan tilføre noget enormt hyggeligt og socialt til kontoret, og det kan samle kollegaerne og chefen.

Gavekurv

Øvrige gaveidéer

Et andet godt bud på en gave til chefen er et stykke kunstværk, som han kan vælge at have på kontoret eller derhjemme. Det kan både være malerier, plakater eller skulpturer. Du kan eventuelt lure på hans eller hendes kontor på forhånd for at se, hvad vedkommende godt kan lide. Den er desuden et godt minde om, at chefen er værdsat af sine ansatte.

Du kan også give chefen en oplevelse. Denne gave kræver dog, at du kender chefen relativt godt og ved, hvad han eller hun godt kan lide at bruge sin tid på. Her kan du eventuelt spørge hans eller hendes ægtefælle til råds.

Er du helt tom for idéer, er en gavekurv fuld af lækre sager altid en god idé og noget, som alle og enhver vil sætte pris på.