n2100

Et hjemmekontor kan være en rigtig god ting at have, af mange gode grunde. For det første, giver det dig et fast sted at lave dit arbejde. Er du webdesigner og bruger det meste af tiden på at arbejde selvstændigt på projekter hjemmefra, kan det godt være svært at få taget sig sammen til at lave sit arbejde, hvis man sidder inde i sengen med en skål chips ved siden af sig og kun få klik væk fra Netflix.

En af grundende til at det er nemmere at få sit arbejde lavet på et kontor, end det er at få lavet i hjemmet, er fordi du i din underbevidsthed har fraskilt de to steder fra hinanden og derved også de tilhørende aktiviteter.
Har du dit eget hjemmekontor, skaber du din egen lille atmosfære hvori du gør det til normen, at når du går derind og lukker døren, så skal der laves arbejde. 

Paint blå walls glansløse roller

Det er en god ide at starte med et helt nyt rum

Rydder du et gammelt rum der før har været brugt til noget andet, og indretter det i stedet til et hjemmekontor, kan det være en god ide at gøre noget drastisk nyt ved det, så det kommer til at føles som et helt nyt rum. 

På den måde vil det være lettere for din hjerne og for din krop at vænne sig til at der skal indøves nye vaner i forhold til dette rum, da det er nemmere at give slip på de gamle vaner forbundet med rummet, hvis det føles som et helt nyt rum når du træder ind i det. 

En god måde at gøre noget drastisk ved udseendet og følelsen af et rum, er ved at male det en helt ny farve. 

Vil du gerne give dit rum en atmosfære der er god at arbejde i, kan det være en god ide at anskaffe dig både noget indendørs maling i en neutral farve og noget indendørs maling i en lidt vildere farve.
Så kan du lave en såkaldt ’accent’ væg, hvilket er en væg i rummet der er malet en anden farve end de resterende tre vægge. En accent væg kan give dig lov til at eksperimentere med de vildere farver, uden at de overvælder rummet, og det ekstra pang af farve, giver rummet en aura af kreativitet, der kan være rigtig godt for dit arbejde. 

Så smut du ud og få købt dig både maling og vægmaling og gå igen med at male, så du kan begynde at indrette. 

Carsharing elbil bil intelligent

Er du klar til at indrette?

Når du skal indrette dit hjemmekontor, er det vigtigt at du starter ud med at tænke over hvad du kommer til at have brug for, for at kunne lave dit arbejde. Det helt essentielle. 

Her menes der ting som en computer, en bil (helst en miljøvenlig elbil og lader til elbil), en mus, et tastatur, et sted du kan lave skitser, og ting du kan lave skitser med. 

Disse essentielle er de ting som du ved du skal have plads til på dit kontor. Det giver dig et sted at starte. Skal du have en computer med tastatur og det hele, skal du også have et skrivebord og en stol. Har du allerede møblerne, og er det blot et spørgsmål om hvor de skal placeres, bør du spørge dig selv dette; hvor ville du få mest ud af hvis det stod?

Fx ville du ikke få særlig meget ud af hvis computerskærmen stod vendt direkte mod vinduet, for det ville betyde du altid skulle have trukket for, da solen ellers ville gøre for at du ikke kunne se noget på din skærm.