n2100

Det er efterhånden fuldstændig utroligt, hvad nutidens teknologi kan gøre. Det dur dog ikke, at vi af ren fascination stagnerer i sofaen foran fjernsynet eller ved skrivebordet foran arbejdet. Socialt såvel som fysisk og mentalt er det nemlig også utroligt vigtigt at komme ud og få sig bevæget. For det første er meget teknologi bare i sin natur ikke særligt socialt indrettet. Det betyder desværre, at det på ingen måde er et sjældent syn at se en hel familie med næsen nede i hver sin skærm. Dertil kommer det selvfølgelig, at man ikke får bevæget sig foran skærmen, og at det desuden tyder på at have en masse uforudsete konsekvenser for øjne, hjerne og meget andet.

Gør haven attraktiv

Gør naturen og haven attraktiv

Med den viden kan man selvfølgelig godt tvinge sig selv og familien ud i den friske luft, men i sidste ende vil den tilgang altid fejle. Så bliver bevægelsen og naturen til en sur pligt fremfor noget man vælger til. Prøv i stedet at gøre det til et tillokkende alternativ for både unge og voksne. Særligt i forår og sommer kan det gøres ved at gøre haven tillokkende. Man behøver nemlig ikke at tage flere timer lange vandreture ude i skoven for at kunne kalde det sundt. Det er mere end nok at tage familien med ud i haven for at hygge. Skal den være tillokkende, kræver det dog, at amn gør noget ved haven. Det kan være, at man stiller en trampolin derud eller måske et bålfad. Særligt planter og køkkenhaver er dog noget, der vil appellere til alle aldre. Børnene vil elske at kunne spise den mad, de selv har dyrket.

Del dine erfaringer online

Teknologi er ikke fjenden

Det er dog også vigtigt at huske, at teknologien og det digital univers på ingen måde er fjenden i bestræbelserne på at komme mere ud på den anden side af hoveddøren. Internettet kan faktisk være en kæmpe inspirationskilde, når man ellers ikke lige ved, hvad man skal tage sig til med hele familien. Her deler organisationer såvel som privatpersoner nemlig ud af deres viden på netop det område, og du kan selvfølgelig også med fordel selv blive en del af fællesskabet. Hvis du har mod på det og oplever noget værd at dele, er det i dag nemlig enormt nemt at oprette sin egen hjemmeside. Med kun ganske få klik kan du få din egen platform, hvor du kan dele ud af dine gode erfaringer.