n2100

Kunstverdenen og at samle på kunst kan ofte virke for de indviedes klub, hvor kun de indviede har mulighed for at lege med. Du skal dog ikke lade dig narre af dette. Selv de største kunstsamlere var jo også engang nybegyndere. Selv hvis du ikke mener at have pengene til at investere i et Van Gogh maleri, så kan mindre bestemt også gøre det. Men hvordan kommer man egentlig i gang? Det kan nemlig for mange være temmelig frygtindgydende at henvende sig til kunstgalleriets ofte mildt arrogante medarbejdere. Den gode nyhed er, at du faktisk kan springe dette led over ved blot at bruge internettet. Læs videre her og opdag hvordan du hurtigt og nemt kan bruge nettet til at komme i gang med din nye tilværelse som kunstsamler.

Hobby og livsstil

Vær aktiv på især Instagram

Især Instagram er i dag et af de vigtigste forummer for kunstverdenen, og du vil samtidigt her kunne opdage mange af fremtidens stjerner inden de bliver alt for dyre. Følg f.eks. gallerier med samtidskunst, der vil fungere som en glimrende guide og samtidigt garantere for kvaliteten. Selv hvis det skulle dreje sig om et kunstgalleri du eller ikke ville have mod til at tage en snak med, så vil du hurtigt opdage at de er betydeligt mere imødekommende via Instagram.

Kontakt selv kunstnerne via deres hjemmesider

Langt de fleste seriøse kunstnere har i dag deres egne hjemmesider, hvor du direkte fra sofaen kan tjekke deres værker, cv og til slut kontakte dem direkte, hvis du er faldet over noget du absolut ikke kan leve foruden.

Penge og økonomi

Gå efter din mavefornemmelse og vær konsekvent

Når du begynder at skanne internettet efter kunst, så fungerer det faktisk på fuldstændig samme måde som hos de fysiske gallerier. Du skal nemlig først og fremmest stole på din mavefornemmelse. Dette betyder kort sagt, at du skal købe noget du instinktivt syntes godt om. En god idé ville dog være, at du i forvejen forsøger at groft definere hvilken type kunst din samling skal indeholde. Er du f.eks. interesseret i geometriske malerier, så skal du lade din kunstsamling målrette af denne type kunst. Sidst men ikke mindst bør du holde øje med kunstakademiernes hjemmesider, hvor du netop vil kunne se tidspunkterne på det årlige afgangsudstillinger. Sådan kan du nemlig få fingre i værker fra fremtidens store stjerner til en brøkdel af prisen.