n2100

Hvis du gerne vil skabe en hjemmeside, har du måske også brug for at skabe en prototype af et produkt. Her kan 3D-printning hjælpe dig. Når du gerne vil fremstille fantastiske kreationer på din 3D-printer, får du brug for noget solidt printermateriale. petg er et ideelt filament til 3D-printning, da materialet er elastisk – men stadig slidstærkt. Det giver dig mulighed for at være kreativ samtidig med, at det også tillader dig at skabe funktionelle og holdbare kreationer.

Mere om PETG

Måske tænker du, at du allerede har hørt om materialet. I så fald er det nok fordi, at der findes et andet materiale, der hedder noget tilsvarende – nemlig PET. PET anvendes blandt andet til at fremstille vandflasker med.

Den største forskel er dog, at PETG har fået tilsat glykol. Glykol gør materialet blødere, ligesom det også nedsætter smeltepunktet. Det er netop disse to egenskaber, der gør PETG velegnet som filament til 3D-printning. Det betyder nemlig, at materialet kan være mere elastisk end PET, hvilket giver dig en større mulighed for at udfolde dig kreativt.

Det skal du være opmærksom på

Hvis du vælger at printe med PETG, er det vigtigt, at du tager nogle nødvendige forholdsregler. Materialet kan nemlig godt være en smule udfordrende at arbejde med.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at holde PETG tørt. Materialet er nemlig hygroskopisk, hvilket betyder at det optager fugt fra luften. Hvis først PETG har optaget fugt fra luften, er det svært at anvende til 3D-printning. Derfor er det vigtigt, at du opbevarer dit PETG sammen med en pose silicagel, der kan holde materialet tørt. Du kan med fordel også tørre dit PETG med en filamenttørrer.

Vælg blandt flere skønne farver

Når du vælger at anvende PETG til din 3D-printer, har du mulighed for at vælge blandt flere skønne farver. Det giver dig mulighed for at føre netop dét projekt, du har i tankerne, ud i livet. Det bliver i hvert fald ikke mangel på farver, der holder dig tilbage fra at printe den kreation, som du ønsker at skabe.

Flere forskellige styrker

Hvis du gerne vil printe et produkt, der skal være slidstærkt, er det naturligvis vigtigt, at printermaterialet også er slidstærkt. Derfor kan du også få PETG med forskellige styrker. Det er en stor fordel, når det er funktionaliteten, der er i fokus ved dit slutprodukt.

Sådan printer du med PETG

Når du anvender PETG, bør du printe ved 230-250°C. Det er vigtigt, at du anvender en opvarmet byggeplade, der er omkring 70-90°C. Hvor varm byggepladen helt præcist skal være, afhænger af dens materiale samt hvilket materiale, du anvender til at sikre vedhæftningen.