n2100

”At rejse er at leve” er et citat, alle kender og mange kan også sige, at det var et livsmotto for eventyrdigteren Hans Christian Andersen, der er oprindelsen for talemåden, og kender man en, der har brugt meget af sit liv på at rejse og opleve den blå planet, vi lever på, så vil de være enige med ham. 

Betydningen af talemåden er klar; man skal have oplevelser for at have levet livet til det fuldeste, men oplevelser koster også penge; at rejse er at leve, men at leve er også dyrt i længden. Derfor kan man spørge sig selv, hvordan man skal få råd til at give livet de mange mindesværdige øjeblikke, som Andersen i sin tid implicit har sagt, der skal til for at have levet. 

En af måderne kan være at finde tilbud online. Her er der rigtig mange gode tilbud at hente. Og leder du på blogs, kan du også finde gode tips og ideer til din næste feriedestination. 

kvinde med kuffert

Ønsker og gode tilbud

En af de helt klart simple forslag, som mange vil komme med, vil være at gøre brug af sit netværk. Fødselsdage og julefrokoster byder oftest på gaver og ønskelister udsendes, og da butikker oftest har en hylde fyldt med de kendte oplevelsespakker, som både byder på cafétur, biograftur, kroophold og meget andet, og skønt de sjældent bringer en udenfor landets grænser, så er man stadig kommet væk fra de kendte kanter, fået en mild rejse og netop fået en tur på opleveren.

Skal man til gengæld opleve lidt udlandsrejse, så kan man i forbindelse med for eksempel kroophold vælge en kro nærliggende den dansk-tyske grænse, også kører et smut forbi Tyskland, mens man alligevel er der.

Derudover findes der mange forskellige gode tilbud online. Flybilleter kan være nedsatte, ens ferie kan blive en af de gode black friday rejser, hvor man har fundet et knald godt røverkøb under den store forbrugsfest og kan med det komme over grænserne og ud til udlandet.

 transportmuligheder

Transport, ophold og standard

Yderligere er der spørgsmålet om transport. Fly er hurtigere og er blevet billigere, men der findes også andre metoder, der nogle gange kan være gode alternativer hertil. Rejsebusser, toge, færger eller blot en bil er gode bud på, hvordan man kan komme afsted til en fornuftig pris. Online finder du endnu flere muligheder for dette. 

Opholdet er lidt det samme, fordi man også kan vælge at leje en lejlighed, bruge hostel eller gå hele vejen til hoteller, hytter og lignende. Man kan sige en del af en rejse er lige så meget, hvor højt man sætter sin standard, da en standard sagtens kan være med til at begrænse en, hvilket desværre ender med at koste en de gode oplevelser.