n2100

Har du en webdesigner i maven? Så er det måske på tide at tage springet og starte din egen virksomhed. Noget tyder nemlig på, at der er gode muligheder for at få succes indenfor branchen, der er i rivende udvikling. Men hvor skal man starte? Og hvad kræver det, ikke desto mindre? Hvis du følger disse gyldne råd, kan det næsten ikke gå galt.

glad mand

Webdesigner – sådan

En dygtig og succesfuld webdesigner vil være enig i, at der ikke findes nogle lette løsninger. Det kræver hårdt arbejde og dedikation at blive en dygtig webdesigner – men, tilgengæld er der også gode chancer for at lykkes hvis du klør på! Det kræver øvelse, masser af øvelse. At have en god og faglig uddannelse indenfor webdesign er bestemt heller ikke at kimse af. Nogen af uddannelserne man kan vælge i Danmark har egen betaling, og derfor kan det være brugbart at sætte sig ind i de forskellige, økonomiske muligheder der er på markedet. Sørg for, at du er godt forberedt og du har læst på lektien. 

penge

Forberedelse er nøglen

  • Hvilke overvejelser skal man gøre inden man tager springet? Hvordan forbereder man sig bedst muligt? Start med at lav en miniplan, eller en handleplan om du vil. Beskriv hvilke services du kan tilbyde, hvem din kundegruppe eller målgruppe er, hvad dine forventninger er til omsætning og sørg for at få feedback på din plan! Giver den mening? Er dit mål klart og tydeligt?
  • Netværk er vigtigt, og du skal bruge det flittigt! Både når det gælder kunderelationer, men også prisniveauer og sparring.
  • Bliv bevidst om, hvordan din økonomi hænger sammen. Hvad er din indtægt, hvad er dine omkostninger? Den viden skal sidde på din rygrad! 
  • Markedsfør dig selv. Selvom markedsføring måske hverken er din spidskompetence eller din yndlings kop te, så er det nødvendigt at sprede budskabet om din nyopstartede virksomhed? Hvordan vil du ellers få kunder?
  • Find ud af, hvad du er bedst til og lad andre om resten. Apropos markedsføring, eller bogholderi for den sags skyld. Betal dig fra det, hvis du er dårlig med tal, og brug tiden til det du er bedst til. Det kan betale sig! 
  • Lad være med at spild din tid. Det lyder rimelig logisk, men der er faldgruber du skal styre udenom – især når det gælder besværlige kunder, der kan trække processen i unødig langdrag. Du behøver ikke tage alle kunder, blot fordi de ønsker din service. Det lyder måske hårdt, men tag dine optimeringsbriller på og udfør kun de opgaver der er bedst for din virksomhed!

Ved at følge disse råd, har du alle chancer for at blive en succesfuld webdesigner. Det vigtigste element er dog dette: Du skal brænde for det! Gør du det, kommer det andet helt af sig selv. For intet er mere motiverende en ægte arbejdsglæde! Så kære webdesigner – hvad venter du på?