Der kan være mange gode grunde til at kaste sig ud i et gør det selv-projekt. Der er for det første et tilfredsstillende element i at skabe noget på egen hånd. Det kan give en følelse af stolthed, når en tanke bliver til virkelighed. Det kan også føles meningsfuldt at skabe noget med sine hænder. Derudover er der også et økonomisk aspekt i et gør det selv-projekt. Her skal du nemlig ikke betale løn til dyre håndværkere. Den eneste løn du skal betale, er din egen.
Der er dog også en bagside af gør det selv-projekter. Det er for det første tidskrævende – ofte kræver et projekt længere tid, end du tror. Derudover kan det også gå galt, hvis du ikke har styr på, hvad du laver. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du er ny i gør det selv-verdenen.
Det rigtige værktøj
Du bliver nødt til at have styr på din værktøjskasse, hvis dit gør det selv-projekt skal være en succes. Dette kan godt føles dyrt, men det er afgørende for det endelige resultat, at du har værktøjet i orden. Du kan eksempelvis ikke lave de rigtige snit i materialet, hvis du ikke har den rigtige sav. Og her er der altså bare stor forskel på en dyksav og en rundsav. Gå derfor ikke på kompromis med dit værktøj.
Lav kun det, som du har styr på
Et gør det selv-projekt behøver ikke at være enten eller. Du kan sagtens lave de ting, som du har styr på, og så få hjælp udefra til de opgaver, som du ikke har erfaring med. Hvis du eksempelvis skal lave noget elektricitet, giver det jo ikke nogen mening, at du ikke kontakter en elektriker. Derfor skal du kun gabe over de opgaver, som du kan varetage.