n2100

Der er mange ting, du skal have styr på, når du flyver fra reden. Det er én af de helt store livsomvæltninger – og af den gode slags. Forud for flytningen er der dog uendeligt mange beslutninger, der skal tages, ting der skal købes og kasser, der skal pakkes – og efter flytningen skal du i gang med en helt ny måde at leve på, hvor du er ansvarlig for alt, hvad der sker derhjemme. Typisk skal du tilmed også i gang med at studere eller begynde på et nyt arbejde.

Det kan være hårdt at starte forfra på alle parametre, så her kommer 3 gode råd til dig, der skal flytte hjemmefra.

1. Dit nye hjem

Hvis du ikke har fundet dit nye hjem endnu, skal du forberede dig på en regulær boligjagt. Der er rift om lejlighederne – særligt i tidsrummet omkring studiestart. Og det ved de fleste – også dem, der gerne vil lokke nogle penge ud af desperate boligsøgende. Du skal derfor tage dig i agt. Der findes desværre flere boligsvindlere, som forsøge at få penge ud af dig for en lejlighed og derefter forsvinder – uden at du har fået nyt hjem.

flytning

Du skal derfor altid:

  • Se lejligheden, før du overfører depositum til udlejer.
  • Undersøge udlejer grundigt, herunder ved at tjekke hvem der står som tinglyst ejer af lejligheden.
  • Følg din mavefornemmelse og snak med din familie og venner.

2. Din nye økonomi

Din økonomi vil ændre sig drastisk, når du flytter hjemmefra. Du vil som udgangspunkt får markant højere faste udgifter, og du skal selv til at stå for alt fra husleje og forsikringer til mad, telefon og internet. Du skal have godt styr på, hvad der kommer ind på konton hver måned, og hvad der går ud. Det kan være svært at vænne sig til i starten, og det kan derfor være en rigtig god idé at lægge et fast månedligt budget, så du ved præcis, hvor mange penge du har til alt det sjove.

3. Husk det sjove

For der skal være plads til det sjove. Det kan hurtigt blive meget tungt, hvis hele din hverdag går op i studier, læsninger, arbejde, husholdning og praktik. Husk at have det sjovt – og læg penge til side til at have det sjovt for. Vær god til at fejre dig selv, når du har bestået eksamen eller ramt en vigtig milepæl. Tag ud at spise, nyd det frie liv og hold en pause fra de tungere opgaver i ny og næ. Mangler du tips til restauranter, kaffebarer og hyggekroge, kan du få gode anbefalinger her.

middag med vennerne

Det er både hårdt og fantastisk, skræmmende og spændende at flytte hjemmefra – og de næste mange år bliver dem, du tænker tilbage på med glæde og begejstring.