n2100

Internettet er på så mange måder et fantastisk sted. Om man bruger internettet til sit arbejde, hvor det kan være et vigtigt, hvis ikke det vigtigste, redskab til både stort og småt, eller om man bare bruger internettet som hyggelig adspredelse i sin fritid, er der ingen tvivl om at internettet har vundet indpas i de flestes liv. Men selvom mulighederne er mangt og mange, er der også faldgruber. Når noget bliver en så stor del af folks hverdag, bliver der skabt en masse vaner. Og nogle af disse vaner kan være farlige at tilvende sig. Her er tre vaner du bør undgå: 

Rapsmarker

1 – Undgå at lade internettet vinde over virkeligheden

Meget positivt kan og skal der siges om internettet, men når alt kommer til alt, er det vigtigt at huske at internettet er blot en portal til viden, underholdning og kommunikation. Internettet kan ikke erstatte ting som menneskelige relationer, ægte oplevelser og livets små og store overraskelser. Internettet skal bruges som et værktøj til bedre at forstå og nyde de oplevelser vi oplever ude i virkeligheden, og ikke et sted der i sig selv er nok. På nettet kan vi undersøge mulighederne for den rejse vi skal ud og opleve, på nettet kan genfinde kontakten til, og mødes med, de mennesker vi elsker og på nettet kan vi se de film eller hører den musik, der sætter de oplevelser vi har i virkeligheden i perspektiv. Alt dette er fantastisk, men kun hvis det bliver balanceret med et aktivt liv ude i verden.

2 – Undgå hadefulde kommentarer

Man ser det alle vegne på nettet. Kommentarspor under videoer, billeder eller debatindlæg, som er stopfyldt med hadefulde kommentarer. Nogle gange angriber de emnet, nogle gange angriber de personligt afsenderen og nogle gange stikker de helt af og handler om alt muligt andet. Disse hadefulde udråb hører ingen steder hjemme, og selvom det virker indlysende, lever de hadefulde kommentarspor i bedst velgående. Folk med en positiv attitude skaber et bedre liv for sig selv, samtidigt med de skaber et bedre miljø for alle andre. Så drop hadekommentarerne, og find hellere like-knappen frem. 

Kreditkort

3 – Undgå at falde i scam-fælder

Det er fantastisk at shoppe på nettet. Det er nemt, du kan tit finde fede tilbud og du har alle verdens muligheder foran dig. Men desværre er der også mange der prøver at snyde dig derude. Det er derfor vigtigt at bruge sin sunde fornuft og være sikker i sin internethandel, og tænker over hvor man skriver sin kreditkortinformation henne. Læs mere om kreditkortsikkerhed på internettet her.