n2100

Vi lever i en tid, hvor informationerne er frie og kan findes overalt online. Vi vil ikke være afhængige af andre, men vil gerne selv finde frem til de svar vi søger. Så er det sådan set lige meget om der er tale om hvordan man bygger en raket eller hvordan man slipper af med en uheldig sygdom som herpes eller lignende.

Netdoktor har lavet en stor analyse, der viser, at 87% af alle danskere over 18 år, søger om informationer omkring sygdomme og sundhed på nettet. Hvor man tidligere ville ringe til sin læge, hvis der var noget man var bekymret for, så er der en langt større chance for, at man nu googler det.

Det fjerner naturligvis noget pres fra den danske sundhedssektor, hvor læger slipper for spørgsmål, som folk nu selv finder svar på. Det åbner dog også op for nogle farer, nemlig at folk begynder at være deres egne læger uden at være uddannet, og derfor enten risikerer at overse noget, eller at få jaget en frygt i livet uden grund, da man meget hurtigt kan finde skræmmeeksempler på selv de mindste lidelser.

Så selvom vores digitale tidsalder åbner mange muligheder, så er der også risici forbundet med at så meget information er så let tilgængeligt. Når man først bliver god til at sortere i disse informationer, er der dog ingen tvivl om, at der er mange lægebesøg, der nok kunne spares væk. Er man det mindste i tvivl, bør man dog naturligvis altid opsøge sin læge, i stedet for at gå rundt og tro, at man måske ved hvad der eventuelt kan være galt.