n2100

Og sikke nogle flotte hunde det er. Hvis du aldrig har hørt om hunderacen Finsk Laphund, så er det måske nu, du skal læse videre her.

En Finsk Laphund forener det bedste fra adskillige hunderacer: Farven fra en Golden Retriever, kombineret med formen fra en Huskie. Temperamentet kan placeres mellem Border Collie og Schæfer, den godmodige, familievenlige slags. Finnen er ikke helt så legesyg som en Border Collie, og ikke helt så alvorlig som Schæferen. Den elsker børn og er en dejlig familiehund. Den er intelligent og nysgerrig, og den elsker også sne, kulde og motion.

Det er en mellemstor, eller næsten-stor hund, cirka som en Huskie, måske en smule mindre. Og så bliver de relativ gamle, op til 12-14 år, som er i toppen for en hund af denne størrelse.

En hund der elsker at motionere

Den Finske Laphund er ikke en skødehund til sofakartofler. Har du derimod brug for en ven der holder dig i ørerne med at motivere dig til motion, så er du kommet det rette sted. Oprindeligt har den Finske Laphund været Samernes foretrukne hyrdehund. Og det er den stadig, i den omfang Samer stadig er hyrder.

Hyrdehunde skal være meget selvstændige. De skal selv kunne træffe de rigtige beslutninger, ud fra hvad de husker der forventes af dem. Det betyder også at de har deres egen vilje. De venter ikke på dig, hvis ikke du kan beslutte dig for det ene eller andet. Så gør de det simpelthen for dig.

Det kan nogle gange være irriterende. På den anden side kommer du aldrig til at kede dig. Hunden vil i den grad holde dig i gang. Og så er de kanon god til børn. De er jo hyrdehunde, så det ligger dem i generne at passe på møjefulde væsener.

computer

Er du blogger?

Måske har du allerede en blog, eller måske overvejer du at få en? Hvis du er hundeelsker, og måske endda har anskaffet dig en Finsk Laphund, er en hundeblog måske lige sagen.

En blog giver dig mulighed for at udtrykke dig overfor verden. Du kan bruge alle mulige medier til at vise verden hvad du har på hjertet. Samtidigt kan du bruge en blog til at skabe et netværk med. Du kan invitere andre til at lave kommentarer og på den måde kan du samle folk der deler dine interesser. Det kan hurtigt blive til en nyttig platform for alle.

Det er ikke svært at lære hvordan man laver en blog. En blog er sådan set bare en kombination af lidt webdesign, tekst og medie filer som billeder, lyd og video. Du behøver ikke at lære at kode, for at lave en god blog. Det er en fordel hvis du lærer nogle grundlæggende ting om webdesign.

Men selv dette er ikke et must, og der findes også mange websider der hjælper dig med det.

hund