n2100

Når man starter som selvstændig, er der mange ting man skal have styr på. Det er spændende at skulle i gang med et nyt projekt, specielt når det er noget, som man brænder for. Man kan dog sagtens komme til at glemme nogle af de ting, man skal huske på når man starter op som selvstændig. Læs med her, og find ud af hvad tre ting, du skal huske på når du starter som selvstændig, er.

Har du styr på a-kasse, pension og feriepenge?

Når man ikke længere er lønansat i et firma, skal man derved også selv til at sørge for feriepenge, a-kasse og alle de andre ting, som det før var lettere at få styr på. Blandt alle de nye ting man skal forholde sig til som selvstændig, kan det godt gå hen og gå lidt i glemmebogen, at man ikke længere får optjent feriepenge og pension. Også a-kassen er vigtig at huske på. Går man lige pludselig hen og bliver arbejdsløs, er det nemlig rigtigt rart hvis man kan få udbetalt dagpenge og andre ydelser, som kan komme en til gode senere hen i livet.

Tjek derfor din a-kasse situation igennem, og få også lagt en plan for at få sparet op til både ferier og pension. Det er vigtigt for at sikre en god fremtid at du har styr på disse ting allerede nu. Så vil du nemlig med ro i maven kunne bevæge dig ud i livet.

kontor

Brand din virksomhed

Har du først startet din egen virksomhed, vil du sikkert gerne i gang med at arbejde hurtigst muligt. Det kræver, at du får nogle kunder. For at få det, er det vigtigt at brande sig selv. Hvad bedre måde at gøre det på, end at lave en flot hjemmeside, der viser, hvad du kan?

Det kan også være en god idé at have et billede af dig selv på din hjemmeside, så fremtidige kunder kan få sat et ansigt på dig. Bestil derfor tid hos en fotograf, og få taget nogle flotte billeder du kan bruge til at markedsføre dig selv med. Det vil skabe en følelse af personlig kontakt hos mulige kunder, og på den måde giver du din virksomhed de bedste betingelser fra start af.

studerende

Planlæg din tid

Når du starter på dit iværksættereventyr, kan fritid og arbejdstid godt flyde en del sammen. Det at være på arbejde føles spændende, og du har derfor heller ikke noget imod at bruge alle døgnets vågne timer på dit projekt.

Efterhånden som tiden går, må der alligevel skabes en form for balance mellem arbejde og fritid. Ellers kan du risikere at blive udbrændt, fordi al din tid går med arbejde. Investér derfor i dig selv, og sørg for at du stadig har tid til at holde fri, og gøre noget sammen med både venner og familie. Din virksomhed skal holde i det lange løb, og det er nemmere hvis der er balance mellem arbejde og fritid.