n2100

På det seneste er det gået op for rigtig mange danskere, hvor tæt vi er på at miste vores verden, som vi kender den. Klimaforandringerne tage nemlig til for hver dag, der går, og det ser ikke ud til, at vi skal forvente nogen radikale handlinger fra hverken vores eller andre politikere rundt omkring i verden. Derfor er der på det seneste kommet et enormt fokus på, hvad vi kan gøre som individer for at stoppe klimaforandringerne, eller, om ikke andet, sætte hastigheden på dem ned.

Ændr din livsstil

Heldigvis viser det sig, at en ændret livsstil kan gøre rigtig meget for både klima og miljø. Selvom det kan føles nyttesløst, når man kun selv gør det, er det faktisk noget af det vigtigste, man kan gøre. Nogen skal jo gå forrest og vise vejen. For eksempel er det kommet fokus på den mad, vi spiser. Det kan både være fordi, at den er blevet fragtet hertil fra syden af store, sodende lastbiler. Det kan også være fordi, vil spiser for meget kød, hvilket er enormt ineffektivt, når det kommer til energi og verdens ressourcer. En enkelt bøg, kunne have brødfødt langt flere mennesker, hvis vi spiste planterne fremfor at lade koen spise dem.

bær

Det er imidlertid ikke kun maden, man skal være opmærksom på, når man forsøger at tage sig godt af klima og miljø. Det er i allerhøjeste grad også det køkken, hvori du tilbereder maden. I den sammenhæng kan det være ganske fornuftigt at skelne mellem netop klima og miljø. Klima handler, som de fleste nok er bekendt med, om vejr, global opvarmning og dets lige. Miljøet handler derimod meget mere om naturen og det nære. Det handler om råstoffer, biodiversitet og grundvandet, hvilket alt sammen også er vigtigt, hvis vi ønsker at beholde den verden, vi kender i dag.

Indret køkkenet

Du kan faktisk påvirke både klimaet og miljøet i en positiv retning, når du indretter dit køkken. Du kan for eksempel vælge at indrette det uden en masse billige redskaber i plastik. Plastik kan være rigtig genialt i mange sammenhænge, men det er bestemt ikke godt for hverken miljø eller klima. Desuden viser det sig, at de billigste køkkenredskaber, som ofte er lavet i plast, som oftest er lavet på en uhensigtsmæssig og uetisk måde. Hvis du har muligheden for at bruge lidt ekstra, når du indretter køkken, så brug det der. En anden god ting at huske at have i køkkenet er at et klapsæde i børstet eller blankt aluminium , på den måde kan man hvile sig og samtidig sørge for at køkkenet er hygiejnisk.

En anden måde, hvorpå du kan være med til at stoppe klimaforandringer er ved at sortere dit skrald ordentligt. Det viser sig desværre, at vi er rigtig dårlige til at sortere affald, men som oftest skyldes det simpelthen bare dovenskab. Vi vil gerne, men det er for besværligt. Sørg derfor for, at det er så nemt som muligt at sortere skrald, når du er i gang med at indrette køkkenet. Lav en skraldespand til grøntsagsskræller og det lige, ligesom du også med fordel kan lave en til plast. Indretning handler i bund og grund om at gøre hverdagen nem.

industri