n2100

Hvad er en aktie, og hvad vil det sige at handle med aktier? Hvis du er ny inde for aktieverdenen, så er de to spørgsmål nok ret relevante. En aktie er en del af en virksomhed. Når du ejer en aktie, ejer du dermed en del af den virksomhed, som du har aktien i.

Som aktionær kan du ofte deltage på generelforsamlinger, om stemme med om beslutninger, som skal træffes i virksomheden. Du får samtidig ret til at få del af selskabets overskud (hvis de får overskud). Når du køber en aktie, køber du dermed en andel af virksomheden.

Din pension er måske allerede investeret i aktier
Selvom du ikke har stiftet bekendtskab med aktier, så har du sikkert hørt om, at det kan være ret fordelagtigt. Har du for eksempel en pensionsopsparing gennem dit arbejde, så er din pensionsopsparing allerede investeret i aktier, uden at du ved, hvad du har andel i. Det kan være i virksomheder, som du aldrig selv ville støtte. Men hvor det for pensionsselskaberne udelukkende handler om penge.

Kom godt i gang med aktier

Der findes mange sider på nettet, hvor du kan finde guides og vejledning til at komme i gang med at købe aktier. Du kan for eksempel læse aktier for begyndere, hvor du for en komplet gennemgang af, hvordan du skal gøre. Når du har oprettet dit aktiedepot, så kan du komme i gang med at handle med aktier. Jo mere du forstår det undervejs, desto sjovere bliver det. Det er ikke så kompliceret igen, som man ofte kan bilde sig selv ind.

Investering_aktier

Man kan også melde sig ind i en forening

Hvis det virker for uoverskueligt at sætte sig ind i, men vil man alligevel gerne i gang, så vil det være oplagt at melde sig ind i en investeringsforening. Her sidder professionelle og handler aktierne for medlemmerne. Investeringsforeninger tager sig ofte godt betalt, til gengæld skal du ikke gøre ret meget selv, andet end at skyde penge i og derefter vente.

Hvilke aktier er gode at købe?

Det er svært at spå om, hvilke aktier, som er gode at investere i. Derfor er det en god idé at undersøge den virksomhed, som man overvejer at købe aktier i. Overvej om de vil have mulighed for at fortsætte på markedet, eller om de vil blive udkonkurreret af andre opfindelser, ny forskning eller nytænkning.

invester i aktier online

Et eksempel: kan det måske tænkes, at der vil findes en kur mod diabetes inde for de næste ti år. Det er ikke til at svare på, men det er godt at have den med i baghovedet, når man vælger sine aktier.

Workshops og kurser

Der tilbydes for tiden mange kurser og workshops om at komme i gang med at investere. Det er rigtig god læring man får her, og det kan klart anbefales at deltage på et sådant, for at få en masse viden, samt muligheden for at stille spørgsmål, hver eneste gang, der er noget man ikke forstår, eller noget man gerne vil have præciseret yderligere.