n2100

Er du vild med at skrive og brænder for et emne, skal du helt klart starte en blog – måske kan du endda ende med at få en god ekstra indtægt ud af det. Men selvom du brænder for at skrive og dele dine tanker, kan det virke uoverskueligt at skulle opbygge en flot hjemmeside, finde det perfekte emne og skrive blogindlæg. Derfor kan du her finde inspiration til skriveemner og tips til design og dedikation.

Brænd for dit emne

Det er vigtigt at finde en vinkel, du holder dig til, når du starter din blog. Hvis bloggens emne er for bredt, eller du skriver om alt muligt forskelligt, mister du læserens interesse, da de sandsynligvis kun går op i en lille procentdel af din blogs indhold.

Lige så vigtigt er at du finder et emne du virkelig brænder for. Både fordi du ellers hurtigt går død i det, ikke nyder det, og læserne sandsynligvis kan fornemme den manglende passion. Du kan for eksempel skrive om livsstil, en hobby, et emne eller dit personlige liv.

blogging

Prioriter designet

Er du kun interesseret i skrivedelen af din blog, virker det måske ligegyldigt at prioritere designet. Men vil du fange og holde din læsers interesse, er det vigtigt med et godt design. Selvom det lyder overfladisk, er mennesker nemlig tiltrukket af det smukke og stilrene. Desuden afspejler kvaliteten af din hjemmeside, hvor seriøs du er i forhold til din blog. Og der er større sandsynlighed for, at din potentielle læser vil høre på en med god smag.

Designet skal fortælle om, hvem du er, og reflektere hvad din blog handler om. Det kan gøres på flere måder. Det lyder simpelt, men en af de første ting, du kan fokusere på, er dit farvetema. Er du meget piget, kan farverne afspejle det, og er du glad for naturen, kan farverne afspejle det.

Sådan bliver du ved

Det er en ting at få starten din blog – så skal der jo også skrives blogindlæg måske flere gange om ugen, hvis læserne skal hænge ved. Det er ikke altid skrivelysten er der, så hvordan bliver du ved med at være dedikeret?

Det første du bør spørge dig selv om, er hvorfor du vil starte en blog. Det bør ikke være for pengenes skyld, for så mister du hurtigt interessen.

Blogindlæggene skal hører under bloggens overordnede vinkel. Du kan skrive om alt lige fra æbletræer til de bedste afbudsrejser, så længe det giver mening i forhold til din målgruppe.