n2100

Er du i gang med at lave din egen hjemmeside eller har du allerede en? Det er lige meget om den er forretning orienteret eller en personlig blog, designet er vigtigt. Det handler om at byde folk velkommen i stedet for at skræmme dem væk. Hvordan gør man så det?

Hvorfor design kan være det vigtigste for din hjemmeside

Man kunne godt undre sig over, hvorfor det er så vigtigt med et smart design. Man tænker nok, at folk er klar over hvilke hjemmesider, de går ind på, så kan designet vel være ligegyldigt. Men folk kan hurtigt komme til at kede sig og så gælder det om at fange deres opmærksomhed, så de bliver på din hjemmeside.

Det er nemlig lidt af en konkurrence derude. Det kan nærmest garanteres, at hvad end din hjemmeside handler om, så findes der andre hjemmesider derude, som handler om det samme. Så hvorfor skal folk være inde på din i stedet? Fordi du har bedre service! Hvad er første skridt hen imod bedre online service; et smart design til din hjemmeside.

Webdesign_smart_brugervenlighed

Undgå sort

Der findes hjemmesider derude, hvor man har funktionen til at forvandle farverne på hjemmesiden om til mørkere farver, da dette kan være mere behageligt for øjnene. Dog er disse hjemmesider store hjemmesider, som allerede er etableret og ikke behøver at fange nye seers opmærksomhed.

Det er ikke nødvendigvis det tilfælde du står i med din hjemmeside. Derfor er dit mål at finde nogle farver som siger: ”Hej og velkommen til. Se jer omkring. Tag jeres tid. Vi er her for dig”. Lysere farver skiller sig bedre ud. De må også gerne være en kende skrigende, men ikke for meget, da du blot vil fange folks opmærksomhed, ikke skræmme dem væk.

Nem og overskuelig er nøgleordet

Når man har styr på farverne, så er det næste vigtige, man skal have styr på ens layout og hvordan man navigere rundt på hjemmesiden. Det er meget vigtigt, at der bliver fokuseret på at det er nemt, ligetil og overskueligt. Igen, det handler om at få læseren eller den eventuelle kunde til at føle sig velkommen, ikke overvældet eller forvirret. Et uoverskueligt layout kan meget hurtigt få en læser eller kunde til at klikke væk. Efter alt, så er det jo ikke sværere for dem end bare et klik i sin browser. Dette er hovedelementet når det kommer til at designe ens hjemmeside; hold folks fingre væk fra tilbage knappen!

Webdesign_smart_brugervenlighed