n2100

At være blogger er ikke længere noget, der er forbeholdt de få. Det er derimod blevet noget, som alle og enhver kan blive – så længe de kan skrive, har et budskab og kan finde ud af at skabe et spændende univers, som kan lokke læserne til.

Og netop universet, du som blogger skal skabe, er centrum for denne artikel. Det gør du på flere måder, men universets centrum er uden tvivl din hjemmeside. Din hjemmeside er bloggens hjem, og hjemmet skal byde gæster, i form af læsere, velkomne. Her får du tips til, hvordan du kommer i gang.

Vælg et tydeligt koncept

Når folk går ind på din hjemmeside, skal de ikke være i tvivl om, hvad du står for og hvad du skriver om. Er de forvirrede, er der nemlig en større risiko for, at de bare klikker videre.

Det er derfor enormt vigtigt, at du vælger et meget tydeligt og klart koncept. Skriver du om familieliv, eller måske om mode og skønhed? Er du mere til kultur og kunst, eller har din blog et politisk budskab? Lige meget hvad, så skal dit koncept fremgå tydeligt af hjemmesiden.

Find et lækkert grafisk layout

Når vi går ind i et hjem, så er det indretningen, farverne og stemning, som vi lægger mærke til først. Og her kan man sige, at grafikken og webdesignet er den virtuelle udgave at netop boligindretningen. Vil du give dine læsere et godt førstehåndsindtryk, skal grafikken derfor være i orden.

Grafikken kan du selv stå for, men kun, hvis du har forstand på sådan noget. Ved du meget lidt om grafik og hjemmeside set-up, så kan det kraftigt anbefales, at du hyrer en professionel til det. Her kan I sammen arbejde jer frem til det ønskede visuelle udtryk.

Start_blog_webdesign

Skriv en god intro

Når dine gæster har kigget sig lidt omkring i dit hjem, så vil de typisk sætte sig ned og begynde at snakke med dig, for at lære dig bedre at kende. På hjemmesiden svarer det til, at de nu læser den introduktion, som du har skrevet om dig selv.

Denne introduktion skal selvfølgelig give dine læsere lyst til at vide mere. Derfor må den endelig ikke være kedelig eller generisk. Teksten skal udtrykke personlighed og energi, og dine læsere skal føle, at de ved hvem du er, når de har læst den.

Gør reklame for bloggen

Du får selvfølgelig ingen gæster i første omgang, hvis du ikke inviterer dem hjem. På internettet kan du også invitere, og det kan du gøre gennem reklame. Alt afhængigt af dit budget og dine ambitioner er der forskellige veje, du kan gå.

Du kan for eksempel vælge at købe dig til annoncer og sponsoreret indhold på de sociale medier. Men du kan også lave aftaler med andre bloggere, som kan anbefale dig på deres blogs. Alternativt kan du tippe familie og venner, som så kan give budskabet videre til andre potentielle læsere.

Start_blog_webdesign